Zahtevnost: ️++️
Izvajalka tečaja: Chinatsu Nakajima (tečaj poteka v slovenskem jeziku)
Kraj: Kulinarični center Gastrofuzija (Dolenjska cesta 242, Ljubljana Rudnik)
Kaj bomo pripravljali:
Sushi na različne načine
Tempura – tipična japonska jed iz zelenjave ali morske hrane, ocvrta
Osvojili boste:
osnovne kuharske tehnike in postopke priprave jedi
spoznavanje japonskih začimb
… in še mnogo več
V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.
Po krajšem uvodu in spoznavanju drug drugega, vam bo priznana japonska chefinja Chinatsu Nakajima podala nekaj informacij o priljubljeni japonski kuhinji. Zatem, se boste v parih (ali individualno) postavili za štedilnike in pričeli z ustvarjanjem tradicionalnih japonskih dobrot. Za sproščeno in zabavno vzdušje bo poskrbela vinska spremljava vrhunskih slovenskih vin.
Ker si prizadevamo, da zavržemo čimmanj hrane, bo na tej kulinarični delavnici poudarjen “zero waste” koncept.
Vse svoje kreacije, katerih vam ne bo uspelo zaužiti med ali po tečaju, boste lahko vzeli domov in z njimi pogostili tudi svoje najbližje.
Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno!
Minimalna udeležba na delavnicah je 4, maksimalna 14 oseb.
https://www.gastrofuzija.si/izdelek/japonska-kuhinja-2-sushi-tempura/