Zahtevnost: ++
Izvajalec tečaja: Boštjan Palčič
Pripravljali bomo:
Tradicionalni ribji brodet
Morsko ribo (orada) pečeno v soli
Pljukanci z mediteransko omako
Pečeno mediteransko polento
Hobotnico (sous-vide) v solati
V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.
Osvojene spretnosti:
spoznavanje začimb in dišavnic
odkrivanje mediteranske kulinarike in njenih največjih skrivnosti
prepoznavanje sveže ribe, njeno pravilno čiščenje in prava gurmanska priprava, ki prekaša celo tisto iz najboljše restavracije
Program:
Ob prihodu vas bo pričakal okusen mediteranski prigrizek in kozarček vrhunskega vina. Po pozdravnem nagovoru vas bomo skozi teorijo in prakso popeljali na mediteransko popotovanje. Pripravljali bomo več različnih specialitet od osvežilne grške solate do hrustljavo pečene mediteranske polente. Spekli bomo čudovito morsko ribo in se naučili, kaj narediti z ostanki rib, ki so nam ostali od včerajšnjega piknika. Vse, kar bomo skupaj skuhali, bomo seveda tudi pojedli.
Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno!
Minimalna udeležba na delavnicah je 4, maksimalna 14 oseb.