Zahtevnost: ️++️
Izvajalec tečaja: Kristjan Kitner
Pripravljali bomo:
Tortilje: pšenične in koruzne
Tacos tinga – piščanec
Tacos barbacoa – govedina
Tacos de pescado – kozice z ananasom
Tacos de frijoles fritos – pražen fižol
Omake: Salsa habanera (zelo pekoče), Salsa roja (nežno pekoče), Guacamole, Salsa bianca
Topingi: Koriander, Čebula v kisu, Pico de gallo, Jalapeno čili v kisu
Osvojili boste:
Osnovne kuharske tehnike in postopke priprave jedi, spoznavanje mehiških začimb in postopkov priprav jedi. Dodatni bonus nasvetov – kaj vse še lahko izpeljete in naredite iz pridobljenega znanja.
V ceno kuharske delavnice je vštet predpasnik, začetni prigrizek in vinska spremljava tekom ustvarjanja.
Program:
Po krajšem uvodu in spoznavanju vas bo Kristjan Kitner zapeljal v svet tacosov – okusne mehiške hrane. Na tečaju se boste učili pripraviti koruzne in pšenične tortilje, tri različne tipe tacosov (mesni, ribji in vegi), različne omake in topinge.
Lahko se prijavite v skupini ali kot posamezniki – v obeh primerih je odlično vzdušje zagotovljeno!
Minimalna udeležba na delavnicah je 4.
https://www.gastrofuzija.si/izdelek/tacosi-tortilje-in-salse/