V restavraciji Blejski grad se lokalne in regionalne jedi pripravljajo na sodoben in prefinjen način ter hkrati ohranjajo gastronomsko dediščino Gorenjske in Slovenije.
Restavracija Blejski grad je bila v letu 2022 s strani mednarodnega kulinarčnega vodnika Falstaff ocenjena z eno vilico.
Želimo si, da se Blejski grad uveljavi kot ena najpomembnejših kulinaričnih točk v Sloveniji, ki ponuja sodobno interpretirane tradicionalne jedi in pijače ter prijazno in prisrčno postrežbo.
Kreativno moštvo sestavljajo visoko usposobljeni strokovnjaki s področja kulinarike in gostinstva. Vodstvo kuhinje in razvoja je v rokah Luke Jezerška. Kreativna vodja kulinarike je Ana Šušteršič. Jedilnike Jezeršek gostinstva bogatita že od svojih študijskih let.
Od 18. ure dalje strežemo samo jedi iz degustacijskega menija.
Ker želimo, da bi bilo kulinarično doživetje za naše goste prijetna izkušnja, lahko po predhodnem obvestilu pripravimo jedi v skladu s posebnimi prehranskimi zahtevami. Izjema so le popolnoma brezglutenske jedi, saj iz našega delovnega okolja ni mogoče povsem izključiti sledi glutena.