Koper, biser umetnosti, mesto, kjer se labirint ozkih uličic odpira v trge s čudovito arhitekturo v beneškem slogu, je kraj, kjer sta domačnost in gostoljubnost doma in kjer morje draži čute na vsakem koraku. In prav tu se odpira edinstvena restavracija s pogledom na modrino morja ter z ambientom, ki ponuja odmik od vrveža vsakdana. Kjer boste lahko na novo odkrili okuse tisočletne zgodovine mediteranske kuhinje, tesno prepletene z bogastvom, ki ga ponuja morje.
Ni naključje, da bo ta nova združitev med okusi morja in darovi zemlje imenovana Savor, saj »savor« v več jezikih pomeni okus ali užitek v hrani oziroma vonj nečesa dobrega. Okus bo torej glavno vodilo vsake jedi, zaznan z vsemi čuti.
Savor izvira iz tradicionalne mediteranske kuhinje, katere preprostost, a hkrati kompleksnost okusov je mogoče zaznati v vsakem grižljaju. Vse to se bo prepletalo v modernem slogu, za katerega bo skrbel priznani chef Krastyo Bogutev.
Jedilnik ponuja jedi od klasičnih sardel na »savor« in ribjega brodeta, školjk in rakov, do ekskluzivne bele ribe in jastoga. Veliko odkritje narekuje modra riba, ki ji bo restavracija Savor zagotovila posebno mesto v svojih kulinaričnih kreacijah. Dnevni ulov, na katerem bo temeljila večina jedi, bo poskrbel za vsakodnevno presenečenje. »Kaj bo torej danes ponudilo morje?«, bo vprašanje, ki si ga bo zastavil vsak obiskovalec restavracije. Tudi ljubitelji zrezkov ne bodo prikrajšani za dovršeno razvajanje svojih brbončic v Savorju, saj na jedilniku ne manjkata T-bone steak ali Rib-eye steak.