V MAKRAMÉJU SE SREČUJEMO RAZLIČNI
USTVARJALCI IZ TE IN ONE STRANI
GRADAŠČICE.
V vitrinah so tako na ogled in v užitek slaščice raznih
vrhunskih slaščičarskih delavnic.
Torte in pite, prav takšne, kot jih poznamo od nekdaj,
ustvarja Tanja Drinovec pod imenom Umami. Izpod njenih
rok prihajata tudi Ronja in Ida ter tiramisu. Za vse nostalgike
pa so na voljo indijančki!
Preostale mono tortice in makrone v svojem prepoznavnem
stilu prinese Zebra patisserie chefa Tomija Češka.
Takšne klasike, kot sta zavitek in gibanica, smo zaupali
Domači peki, ki sledi tradicionalnim receptom še iz časa, ko
se je peka dobrot odvijala na Taboru v Ljubljani.
Na nasprotnem koncu časovnice stoji najmlajša ustvarjalka,
Manja Pergar s svojimi cake-popsi, krofki na palčkah in
kornetki, ki prihajajo iz delavnice Njama iz Friškovca.
Ker se ob odlični kavi še kako prileže piškot ali dva, so tu
veganski Drožoškoti, seveda točno tako, kot govori že ime,
z drožmi.
Lizin vrt skrbi za presne dobrote, ki so za prmejduš tudi vse
iz ekoloških sestavin in veganske.
In ko je čas za sladoled, polovica okusov prispe iz Trnovske
ustvarjalnice Ta Strletov sladoled in polovica iz Kosez iz
delavnice Joni. Na obeh koncih Ljubljane velja zapoved
uporabe izključno naravnih sestavin.
Barbara in Iva nabirata zelišča v naravi in iz njih izdelujeta
divje zelene namaze pod imenom Biogetta. Namazi so
naravno fermentirani, kar podaljša obstojnost in poveča
biološko vrednost.
Zajtrke smo zadržali zase. Sestavimo jih sveže vsako jutro pri
nas na Eipprovi. Takoj zatem, ko prav tu iz čičerike nastane
humus.
In potem vsi mi, ki se smukamo okoli miz, poskrbimo za to,
da so vse dobrote pospremljene do vaše mize z nasmehom in
dobro voljo!
NA PONOVNA IN PONOVNA SREČANJA ,
TVOJ